Het beste dieet om het leven te verlengen is genoemd: alleen ingewijden weten ervan

Еда

Het mediterrane dieet wordt beschouwd als de beste wetenschappelijk erkende manier om overgewicht te bestrijden en het leven te verlengen.

Maar zij is niet de enige die het risico op vroegtijdig overlijden kan verkleinen. Wetenschappers hebben gesproken over een ander interessant dieet waar alleen ingewijden van op de hoogte zijn.

Onderzoek naar dit onderwerp werd uitgevoerd door medewerkers van de School of Public Health van de Loma Linda Universiteit.

De resultaten van het werk werden gepubliceerd door het American Journal of Clinical Nutrition.

Studiedetails

Terwijl ze bezig waren met een onderzoek naar een vegetarisch dieet, kwamen wetenschappers tot de conclusie dat dit dieet het risico op sterfte verkleint.

Maar wat volgt gaat niet over vegetarisme.

Pesco-vegetarisch dieet

Wetenschappers hebben bewezen dat een vegetarisch dieet het risico op vroegtijdig overlijden met 12% vermindert.

Pescatarianisme sluit de consumptie van dierlijk vlees uit, terwijl dierlijke producten (melk, eieren, enz.) niet verboden zijn.

Maar wat het pesco-vegetarische dieet betreft, het vermindert het risico op vroegtijdig overlijden met 18%.

Dit dieet verschilt praktisch niet van het klassieke vegetarische dieet. Het enige verschil is dat er vis in zit.

Wat veganisme betreft, hebben wetenschappers geconcludeerd dat het geen significante voordelen biedt in termen van levensverlenging.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips