Tijdens het kookproces ontstaan er vaak verschillende verontreinigingen in de keuken, vooral als het gaat om het bakken van voedsel.
Hardnekkige vlekken van vet en andere voedselresten op bakplaten kunnen een ernstig probleem worden voor huisvrouwen.
Wanhoop echter niet – we haasten ons om u te vertellen over een effectieve en milieuvriendelijke methode om een bakplaat te reinigen van hardnekkig vuil met behulp van citroenzuur en kokend water.
Actieplan – zoals ze zeggen: eenvoudiger kan niet.
Je moet citroenzuur op het te reinigen oppervlak gieten, er kokend water overheen gieten en een tijdje laten staan.
Het zuur zal het vet verzachten en oplossen, en het hete water zal het reinigingsproces versnellen.
Wanneer de pan is afgekoeld, verwijdert u eventueel achtergebleven vuil met een spons of zachte borstel.
Deze methode is niet alleen effectief, maar ook veilig voor jou en de pan zelf, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van agressieve chemicaliën.