Waarom natte doekjes wassen: nee, niet om ze herbruikbaar te maken

Стиральная машинка

Vochtige doekjes zijn zeker onvervangbaar, ook in het dagelijks leven.

Elke slimme huisvrouw zal waarschijnlijk veel mogelijkheden hebben om ze te gebruiken. Eén ervan – nogal onverwacht – vind je in dit artikel.

Het gaat om het wassen van een vochtige doek in een wasmachine.

Het blijkt dat de aanwezigheid van dit onbeduidende ‘onderdeel’ in de trommel van de wasmachine ervoor zorgt dat stof en wol als bij toverslag uit kleding verdwijnen.

Het werkt als een magneet en trekt kleine deeltjes aan, die vervolgens samen met de machine uit de machine kunnen worden verwijderd.

Deze eenvoudige methode houdt kleding in uitstekende staat, waardoor ze veel aangenamer aanvoelen en uiteraard schoner zijn.

Hier is nog een lifehack die het wasproces gemakkelijker zal maken, of beter gezegd: poeder in de wasmachine gieten.

Het zal voor u veel handiger zijn om deze manipulatie uit te voeren als u eerst het poeder uit de verpakking in een lege fles giet die overblijft van de wasverzachter.

In plaats van deze container weg te gooien, spoelt u deze grondig om eventueel achtergebleven wasmiddel te verwijderen.

Vul vervolgens de fles met wasmiddel – hierdoor kunt u de benodigde hoeveelheid nauwkeurig afmeten en voorzichtig in de trommel van de wasmachine gieten zonder de hoeveelheid wasmiddel te overdrijven, en dus op poeder te besparen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips