Zo maak je pompoenkoffie: het perfecte drankje voor fijnproevers

кофе

Elk seizoen heeft zijn eigen set producten, smaken en aroma’s.

Als we het over de herfst hebben, ontstaat er meteen een associatie met pompoen.

Weinig mensen kunnen zich echter voorstellen dat er met dit product koffie gezet kan worden. Als je dit recept probeert, zul je zelfs de meest kieskeurige fijnproevers verrassen, merkt culinair expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie op, kok Yulia Arkhipova.

Hoe maak je pompoenkoffie?

Ingrediënten

– een blikje gecondenseerde melk;
– een grote lepel pompoenpuree en koffie (instant);
– een beetje chocolade (naar jouw smaak);
– een kleine lepel gemberpoeder;
– vanillesiroop (of vanilline) naar eigen inzicht;
– een paar lepels melk.

Kookproces

Zoals je misschien hebt gemerkt, is dit recept niet bedoeld voor mensen die op dieet zijn of zich zorgen maken over hun eigen gewicht: de drank bevat zeer veel calorieën.

De smaak zal echter niemand onverschillig laten.

Alle ingrediënten worden in één keer in een pan gedaan, water (ongeveer een glas) wordt toegevoegd, gemengd en op het vuur gezet. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.

Laat het drankje ongeveer acht minuten sudderen. Daarna kan het geserveerd worden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips