Hoe een verstopping in een badkamer te verwijderen zonder ontstopper: geheime loodgieterstrucs

Вода Кран

Een verstopte badkamer is een vervelend probleem waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt.

Een plunjer is echter niet altijd bij de hand. Gelukkig zijn er veel alternatieve manieren om met deze taak om te gaan zonder de hulp van specialisten in te roepen.

Huismiddeltjes voor verstoppingen

Zuiveringszout en azijn zijn krachtige wapens in de strijd tegen verstoppingen. Eerst moet je een half glas frisdrank in het afvoergat gieten en dan een half glas azijn gieten.

Door de reactie tussen deze stoffen ontstaat er een schuim dat de verstopping effectief zal opbreken. Hierna moet u 15-20 minuten wachten en de afvoer met heet water doorspoelen.

Heet water en afwasmiddel kunnen ook helpen de verstopping te verwijderen. Je moet een paar liter water koken en er een beetje vloeibare zeep of afwasmiddel aan toevoegen.

De resulterende oplossing moet voorzichtig in het afvoergat worden gegoten. Heet water zal de verstopping losmaken en het wasmiddel zal helpen deze op te lossen.

Mechanische reinigingsmethoden

Een pijpenrager is een van de meest effectieve hulpmiddelen om verstoppingen te verhelpen. Deze flexibele metalen kabel kan bij elke bouwmarkt worden gekocht.

Om het te gebruiken, moet u de kabel voorzichtig in het afvoergat steken en naar voren duwen totdat u weerstand voelt. Vervolgens moet u beginnen met het draaien van de kabel, zodat deze vasthaakt en de verstopping eruit trekt.

De vacuümmethode kan handig zijn als u geen zuiger bij de hand heeft. Hiervoor heeft u een plastic fles nodig met een inhoud van 1-2 liter.

Het is noodzakelijk om de bodem van de fles af te snijden, de hals stevig tegen het afvoergat te drukken en scherp op de fles te drukken. Het op deze manier gecreëerde vacuüm kan de verstopping eruit trekken.

Chemicaliën voor het verwijderen van verstoppingen

Speciale chemicaliën voor het reinigen van afvoeren zijn verkrijgbaar in bouwmarkten. Ze bevatten actieve componenten die organische verontreinigingen effectief oplossen.

Bij het gebruik van dergelijke producten is het belangrijk om de instructies op de verpakking strikt op te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Traditionele methoden om met blokkades om te gaan

Water koken met zout is een eenvoudige maar effectieve methode. Je moet 2-3 liter water koken, er een half glas grof zout aan toevoegen en dit mengsel langzaam in het afvoergat gieten. Zout heeft schurende eigenschappen en helpt de buiswanden schoon te maken.

Coca-Cola of andere koolzuurhoudende dranken kunnen een verrassende maar effectieve verstoppingsbreker zijn.

Het fosforzuur in deze dranken kan bepaalde soorten verontreinigingen oplossen. U moet een fles drank in de afvoer gieten, deze enkele uren laten staan ​​en vervolgens afspoelen met heet water.

Verstoppingen voorkomen

Regelmatig reinigen van de afvoer helpt de vorming van ernstige verstoppingen te voorkomen.

Het is aan te raden om de afvoer één keer per week door te spoelen met warm water waaraan frisdrank of speciale producten zijn toegevoegd om verstoppingen te voorkomen.

Het is ook belangrijk om speciale schermen te gebruiken om haar en andere grote deeltjes op te vangen die een verstopping kunnen veroorzaken.

Een verstopping in een badkamer zonder ontstopper verwijderen kan op verschillende manieren. Het combineren van meerdere methoden geeft vaak de beste resultaten.

Als het probleem echter te ernstig blijkt of regelmatig terugkeert, kunt u het beste contact opnemen met een professionele loodgieter om mogelijke problemen in het rioleringssysteem te diagnosticeren en te repareren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips