Wat te doen met kooltoppen na de oogst: niet alle zomerbewoners weten het juiste antwoord

капуста

De laatste kooloogst staat voor de deur, dus tijd om na te denken over wat we met de plantenresten gaan doen.

Vaak blijven de bladeren en stengel achter.

Welke opties zijn er?

Sommige mensen zijn van mening dat het de moeite waard is om koolplantenresten op de site achter te laten. De logica is simpel: in de winter moet kool worden verwerkt en de samenstelling van de grond verbeteren.

Op het eerste gezicht lijkt deze beslissing redelijk.

Dit is echter slechts een verkeerde indruk. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat kool een van de meest favoriete lekkernijen is voor veel ongedierte.

Ze zullen actief zijn tot het koude weer begint. Als u koolbladeren en stengels op het perceel laat liggen, kunt u de plaagpopulatie aanzienlijk vergroten.

Als gevolg hiervan zal het uiterst moeilijk zijn om ze te bestrijden.

Daarom moeten plantenresten die eerder zijn vermalen, naar de compostput gaan. In dit geval zullen ze nuttig zijn. Maar eerst moet je ervoor zorgen dat de kool er gezond uitziet. Als er tekenen zijn van problemen, is het beter om dergelijk plantmateriaal te vernietigen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips