Waarom willen mensen rijk lijken, maar zijn ze eigenlijk niet rijk?

кошелек

Mensen willen zich nu veilig voelen, niet in de toekomst.

Daarom kopen ze een nieuw iPhone-model voor zichzelf en vullen ze hun kast met merkkleding die ze een paar keer zullen dragen.

Waarom proberen individuen niet meer geld te sparen of ergens in te investeren? Het is de moeite waard om dit te onderzoeken.

Mensen vinden het belangrijk wat anderen van hen denken

Veel mensen hebben gehoord van het spotlight-effect. Individuen hebben het gevoel dat elke voorbijganger kijkt naar hoe ze zich kleden en gedragen, dus proberen ze erbij te horen en er beter uit te zien dan ze in werkelijkheid zijn.

Maar de harde waarheid is dat vreemden meestal niet eens letten op wat voor soort auto iemand bestuurt of wat voor soort schoenen hij draagt.

Dit effect moet in jezelf overwonnen worden. Het is belangrijk om aan je innerlijke toestand te werken, je talenten en vaardigheden te ontwikkelen, en niet te proberen zelfverzekerd over te komen met behulp van materiële rijkdom.

Winkelen als een manier om met problemen om te gaan

Door grote sommen geld in winkels achter te laten, voelen mensen zich vaak veel beter, vooral als ze met angst of stress te maken hebben gehad.

Winkelen vermaakt iemand en geeft hem een ​​goed humeur, ongeacht hoeveel geld hij op de een of andere afdeling achterlaat.

Hoe je kunt stoppen een shopaholic te zijn

Een persoon moet onthouden welke doelen hij nastreeft en hoeveel geld hij daarvoor nodig heeft.

Al uw spaargeld moet worden geautomatiseerd

Om uzelf te beschermen tegen onnodige aankopen, moet u tijd doorbrengen met dierbaren op plaatsen waar er praktisch geen mogelijkheid is om geld uit te geven: in het park of thuis.

Hoe de media mensen beïnvloeden

Soms hoeft een shopaholic alleen maar aandacht te besteden aan een advertentie in een modetijdschrift of op tv om uit te breken en dat ding te kopen dat hij helemaal niet nodig heeft.

Je moet je gewoonten veranderen, de voorkeur geven aan boeken in plaats van aan tv, wat alleen maar het bewustzijn van het individu vergiftigt en hem niet toestaat nuchter te denken.

Vrienden, kennissen en buren vormen een mens

Het is op de een of andere manier een combinatie van die eigenschappen of kenmerken die de mensen met wie het individu communiceert, hebben.

Als hij niet voortdurend met iemand wil corresponderen, nutteloze dingen wil kopen, moet hij niet in een huis wonen met rijke buren, en moet zijn kennissenkring worden beperkt tot mensen met een gemiddeld inkomen.

Eerder vertelde ik je waarom ze zelfs bij slimme mensen voorkomen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips