Wanneer u het beddengoed niet hoeft te strijken: 4 etuis – let op voor huisvrouwen

Утюг

Vroeger vonden veel huisvrouwen het verplicht om beddengoed na het wassen te strijken.

Het is tijd om deze vervelende bezigheid op te geven, en dit is waarom.

Het punt is dat beddengoed gemaakt van een bepaalde stof niet gestreken hoeft te worden. We raden u aan om uit te zoeken welke dekbedovertrekken en lakens u niet nodig heeft om met een strijkijzer te “magisch werken” en deze te kiezen bij het kopen van beddengoed.

Zijde

Dit is een elitestof en de prijs is passend. Maar elke roebel die voor zijden ondergoed wordt betaald, is de moeite waard: deze stof kan vocht opnemen en verdampen, is comfortabel om op te slapen en hoeft niet te worden gestreken.

Satijnen jacquard

Kunt u zich geen zijde veroorloven? Kijk eens goed naar beddengoed van satijnjacquard. Het lijkt erg op zijde, maar is veel betaalbaarder.

Vlas

Linnen is de keuze van mensen die zich inzetten voor milieuvriendelijkheid en natuurlijkheid. Dit materiaal absorbeert uitstekend vocht en laat lucht door. Slapen op dergelijke lakens is aangenaam, zelfs als u een gevoelige huid heeft.

Linnengoed kreukt in de regel veel, en dat is precies de reden waarom ze geen strijkijzer nodig hebben – je kunt rimpels gemakkelijker en sneller gladstrijken als je een stomer gebruikt.

Calico

Deze elastische en dichte stof hoeft niet gestreken te worden. Het is voldoende om het vochtige wasgoed na het wassen lichtjes glad te strijken – u kunt dit zelfs met uw handen doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips