Bill Gates: het succesverhaal van de rijkste man ter wereld

человек

Bill Gates is een van de beroemdste mensen ter wereld, wiens succesverhaal opvalt door zijn dubbelzinnigheid en uniciteit.

Familie en kindertijd

Gates komt uit een goede familie, waar zijn vader advocaat was, zijn grootvader vice-president van een bank en zijn overgrootvader senator. Naast hem zijn er nog twee zussen in het gezin opgegroeid. De familie probeerde hem het beste te geven, inclusief de beste opleiding.

School

Hij studeerde aan een van de beste scholen in Washington, aan de Lakeside School, waar gewone mensen niet heen konden. Het was bij deze onderwijsinstelling dat Gates’ carrière in programmeren begon. Terwijl hij nog op school zat, in groep 8, ontwikkelde hij zijn eerste programma op 13-jarige leeftijd.

Het was een spelletje Tic Tac Toe. Bij de onderwijsinstelling ontmoette hij Paul Allen, die een jaar ouder was dan hij. En al snel hackten ze samen het CCC-computerprogramma, waarvoor het hen de hele zomervakantie verboden was om op computerapparaten te werken.

De jongens boden het bedrijf een voor beide partijen voordelige samenwerking aan: ze zouden zoeken naar fouten in de software van het bedrijf, en het bedrijf zou hen op zijn computers laten werken. Ze werkten met het bedrijf samen tot 1970, toen het ophield te bestaan.

Universiteit

Slechte prestaties bij veel geesteswetenschappelijke vakken weerhielden hem er niet van zijn opleiding voort te zetten. Gates ging in 1973 naar de Harvard Universiteit, waar hij zijn toekomstige partner Steve Ballmer ontmoette. De universiteit stuurde Gates na twee jaar studie weg, maar kende hem vervolgens in 2007 een diploma toe voor zijn prestaties op het gebied van programmeren, en zelfs een doctoraat.

Carrièreprestaties

In 1975 creëerden Gates en Allen Microsoft, dat eerst werd gespeld als Micro-Soft. maar sinds 1976 heeft het een bekende naam zonder koppelteken gekregen. In 1981 creëerden ze het wereldberoemde MS-DOS-besturingssysteem. En in 1985 creëerden ze de allereerste Windows.

Gates verdiende al op 31-jarige leeftijd, in 1993, zijn eerste miljarden en was volgens het tijdschrift Forbes de rijkste Amerikaan. Naast zijn carrière was Bill zeer betrokken bij liefdadigheidswerk, waarvoor hij in 2005 door het tijdschrift Times werd uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

Tot slot

Ondanks het feit dat Bill Gates niet is afgestudeerd aan de universiteit en zelfs zeer middelmatig heeft gestudeerd op school, heeft dit hem er niet van weerhouden een echt genie in zijn vakgebied te worden en een sprong te maken op het gebied van programmeren. Dankzij zijn werk hebben we nog steeds de mogelijkheid om met het Windows-besturingssysteem te werken.

Eerder vertelde ik je waarom iedereen reist.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips