Mooi, maar gevaarlijk: kamerbloemen die je niet thuis moet houden

Растение

In de wereld van de plantkunde zijn er veel prachtige kamerplanten die je huis kunnen versieren. Ze zijn echter niet allemaal veilig voor dieren en kinderen.

Laten we eens kijken naar verschillende prachtige soorten die, ondanks hun esthetiek, een gevaar kunnen vormen als ze verkeerd worden behandeld.

Dieffenbachia

De plant heeft prachtige bladeren, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn! Het bevat giftige stoffen die irritatie en zwelling veroorzaken. Niet aanbevolen voor huizen met kleine kinderen en huisdieren.

Azalea

Kleurrijke bloemen, maar met scherpe randen. Alle delen van de plant kunnen bij consumptie braken en diarree veroorzaken. Zet de azalea buiten bereik van kinderen.

Oleander (Nerium-oleander)

Heldere bloemen, maar giftig voor het hart. Deze plant bevat cardiogene glycosiden die bij contact gevaarlijk zijn.

Uit de buurt van kinderen en huisdieren houden.

Castorboom (Ricinus communis)

Decoratief, maar dodelijk. De zaden bevatten gif dat ernstige vergiftiging kan veroorzaken. Het is noodzakelijk om de aanwezigheid van deze plant in huis te vermijden, vooral in gezinnen met kleine kinderen.

Caladium

De bladeren zijn helder, maar het sap is irriterend. Huidcontact met sap kan irritatie veroorzaken. Het wordt aanbevolen om handschoenen te gebruiken bij het hanteren van deze plant.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips