3 niet voor de hand liggende manieren om citroenzuur te gebruiken: voor thuis, in de tuin en voor schoonheid

Лимонная кислота

Het is tevergeefs om te denken dat citroenzuur uitsluitend nuttig kan zijn bij het koken.

Het blijkt dat dit kristallijne poeder de rol kan vervullen van een schoonmaakmiddel, kunstmest en zelfs cosmetica.

Wasmiddel voor het wassen van kleding en afwassen

Je hebt een liter water en 5 gram citroensap nodig – zodra je ze combineert, krijg je een afwasmiddel.

Wil je de was doen? Je zult een stuk waszeep (voorgemalen), 0,5 kilogram voedselwater, 2 eetlepels zout en 3 eetlepels citroenzuur moeten combineren. Het product kan gebruikt worden tijdens het handenwassen en verwijdert vlekken van zweet, deodorant of wijn.

Bemesting van planten

Omdat citroenzuur stofwisselingsprocessen stimuleert en planten helpt ziekten te bestrijden, kan het worden gebruikt om azalea’s, fuchsia’s, cyclamen, begonia’s en andere bloemen die de voorkeur geven aan zure grond water te geven.

Los 1 eetlepel zuur op in 10 liter water en gebruik het resulterende mengsel voor irrigatie. De norm is van 0,5 tot 1 liter per struik.

Gezichtsgommage

“Limonka” helpt de huid lichter te maken, maakt het lichaamshaar zachter, verwijdert ouderdomsvlekken en vernauwt de poriën. Op basis hiervan worden exfoliërende en reinigende scrubs en peelings gemaakt.

Om een ​​lichte gommage voor thuisverzorging te bereiden, meng je havermout, vijf gram citroenzuur en twee eetlepels yoghurt (kan worden vervangen door zure room).

Belangrijk: het product heeft contra-indicaties.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips