Wat er gebeurt als je een deken in de wasmachine wast: leer van de fouten van anderen

Стиральные машинки

De eenvoudigste manier om uw favoriete kledingstuk te reinigen van stof en vuil, zoals u weet, is door het in een wasmachine te wassen.

Maar is het mogelijk om deze methode toe te passen als het gaat om een ​​zachte deken, de belichaming van comfort en een onvervangbare metgezel op frisse herfstavonden?

Is het mogelijk om een ​​deken in een wasmachine te wassen?

Om het antwoord op deze vraag te krijgen, moet u de informatie op het productetiket zorgvuldig bestuderen.

Fabrikanten geven altijd aan of een deken in de wasmachine gewassen kan worden, de aanbevolen temperatuur, de mogelijkheid tot bleekmiddel en centrifugeren.

Hoe een deken te wassen

Nu u ervan overtuigd bent dat machinaal reinigen in uw specifieke geval acceptabel is, nodigen wij u uit om vertrouwd te raken met eenvoudige aanbevelingen: zij zullen u vertellen hoe u een deken in een wasmachine moet wassen.

1. Om het product in de wasmachine te plaatsen, moet je het oprollen (niet strak) en gelijkmatig in de trommel plaatsen.

2. Selecteer het juiste programma in het menu Huishoudelijke apparaten.

3. Vul het speciale vakje met vloeibaar wasmiddel dat overeenkomt met het gewicht van de deken in kilogram. Capsules kunnen ook worden gebruikt, maar poeders, die langzaam oplossen en deeltjes tussen de vezels van het materiaal kunnen achterlaten, moeten worden vermeden.

4. Vergeet de verzachtende wasverzachter niet om statische elektriciteit te neutraliseren (vooral belangrijk voor synthetische stoffen) en zachtheid aan het product te geven.

5. Als u niet zeker weet hoe u een deken in de wasmachine moet wassen, omdat er geen etiket op het product zit met de aanbevelingen van de fabrikant, kunt u beter niet op hoge snelheid centrifugeren, omdat dit tot vervorming van het product kan leiden. De optimale centrifugesnelheid is 600 tpm (we herhalen, tenzij anders aangegeven op het etiket).

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips