De meeste huisvrouwen maken een ernstige fout bij het bewaren van kaas.
Ze laten het product achter in de verpakking waarin het werd verkocht. Meestal hebben we het over film.
Sommige mensen stoppen de kaas in een plastic zak. Ook dit is een verkeerde actie.
Het populaire voedingsproduct moet in speciale containers worden bewaard.
Anders zal de vaste of halfvaste massa te vroeg beginnen te verslechteren.
Waarom kaas niet in folie of zak bewaard kan worden
Feit is dat het product niet “ademt” in polyethyleen.
Bovendien vermenigvuldigen gevaarlijke micro-organismen zich onder dergelijk materiaal.
Als gevolg hiervan verandert kaas in voedsel dat een ernstig gevaar voor het menselijk lichaam vormt.
Hoe kaas op de juiste manier te bewaren
Verwijder eerst de film volledig van het product. Plaats het voedsel daarna in een glazen kaaspan.
Je kunt trouwens ook een oliekannetje gebruiken. We hebben het opnieuw over glaswerk.
En pas nadat alle bovenstaande stappen zijn voltooid, kan de kaas in de koelkast worden geplaatst.
Met deze bewaarmogelijkheid blijft het product lang vers, smaakvol en absoluut veilig.