Er is een andere gewoonte van honderdjarigen aan het licht gekomen: het vergroot de kansen, zelfs als er sprake is van chronische ziekten

Люди

Wetenschappers doen hun best om het geheim van een lang leven te ontrafelen. Ze bestuderen gewoonten, voeding, genetische aanleg en de aanwezigheid van ziekten.

Als gevolg hiervan vermenigvuldigen de theorieën zich de een na de ander, maar er is nog geen exact antwoord.

Maar zoals de wetenschappelijke publicatie BMJ Mental Health meldt, is er één gewoonte die je kansen op een lang leven vergroot, zelfs als je chronische ziekten hebt.

Onderzoek door wetenschappers

In een onderzoek ontdekten onderzoekers van de Chinese Sun Yat-sen Universiteit dat psychologisch stabiele mensen minder snel overlijden op middelbare leeftijd.

Om dit te doen was het noodzakelijk om de gewoonten en het welzijn van ruim 10.000 vrijwilligers van 50 jaar en ouder te analyseren.

Wat we ontdekten

Een hoog niveau van psychologische veerkracht verminderde het risico op overlijden onder oudere volwassenen met 53% in tien jaar tijd.

Maar het allerbelangrijkste is dat de relatie ook werd waargenomen in de aanwezigheid van chronische ziekten (het risico op overlijden wordt verminderd met 46%) of slechte gewoonten (met 38%).

Bovendien nam het risico op sterfte door alle oorzaken onmiddellijk af.

Wetenschappers zien een verklaring voor dit fenomeen in het optimisme en de vastberadenheid van zulke mensen.

Ze geven niet toe aan moeilijkheden, wat uiteindelijk een positief effect heeft op de levensverwachting.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips