Hoe zonnebloemolie kiezen: 4 dingen waar u op moet letten bij de aankoop

Растительное масло

Zonnebloemolie is een zeer populair product. Ze bakken ermee, bereiden salades, enz. Olie is echter anders dan olie. Ik denk dat niemand nu zonnebloemolie in flessen op de markt durft te kopen, maar veel mensen zijn geïnteresseerd in het kiezen van zonnebloemolie van hoge kwaliteit in flessen.

Vandaag onthullen we 4 kleine geheimen, waardoor jij altijd het juiste en gezonde product koopt.

We lezen wat de fabrikant op het etiket heeft aangegeven

Er staat bijvoorbeeld “geen cholesterol”, het lijkt op “hoera” – het product is goed. Dit is echter slechts een reclametruc, omdat cholesterol wordt aangetroffen in producten van dierlijke oorsprong, en deze olie wordt verkregen uit zonnebloempitten en a priori geen cholesterol kan bevatten.

Kijk of er sediment aanwezig is

Als de olie ongeraffineerd is, is sediment toegestaan, omdat deze onzuiverheden kan bevatten.

Als de olie geraffineerd is en er bezinksel of een verdachte troebele suspensie op de bodem van de fles zit, dan ligt er hoogstwaarschijnlijk een nep op het aanrecht. Het raffinageproces omvat de zuivering van alle onzuiverheden.

Laten we eens kijken naar vitamine E

Zonnebloemen zijn zeer rijk aan deze heilzame vitamine. Het nut van deze vitamine is dat het een sterke antioxidant is.

Dankzij dit worden de lichaamscellen beschermd tegen de effecten van vrije radicalen, die in feite leiden tot de mutatie van gezonde cellen en hun veroudering.

De maximale hoeveelheid van deze vitamine zit in het ongeraffineerde product, dus het is handig om verschillende salades op smaak te brengen.

Maar dit type olie kan niet worden gebruikt om te frituren. Ten eerste worden nuttige stoffen vernietigd en ten tweede komen kankerverwekkende stoffen in de lucht terecht. Het gebruik van geraffineerde olie om te frituren is toegestaan, maar hier verlies je nog steeds enkele van de heilzame eigenschappen.

Besteed speciale aandacht aan de inscriptie “groente”

Sommige fabrikanten zijn sluw. Ze tekenen een zonnebloem op het etiket en schrijven ‘groente’.

Een mens denkt natuurlijk onbewust dat hij olie uit zonnebloempitten koopt, maar in werkelijkheid is het afkomstig van verschillende soorten plantaardige oliën. Dit maakt het productieproces goedkoper, maar maakt het product minder gezond.

Gebruik deze 4 tips, koop de juiste olie en blijf gezond.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips