Is het mogelijk om mollen in de tuin te verwijderen: enkele interessante tips

Отпугиватель

Een van de onderwerpen waar tuinders graag over discussiëren is de strijd tegen moedervlekken. Sommigen geloven dat het dier geen schade toebrengt aan gecultiveerde planten, anderen zijn het daar niet mee eens.

Op de een of andere manier geven de meesten er de voorkeur aan dat mollen uit de buurt blijven en de gazons niet bederven met hun holen.

Hoe mollen weg te jagen

1. Als er mollen op uw site zijn verschenen, betekent dit dat ze zich bij u op hun gemak voelen – er is tenminste een voedselbron.

Daarom, als er veel insecten in de tuin of moestuin zijn, moet je er vanaf het begin mee omgaan.

Als niet iedereen chemicaliën tegen mollen wil gebruiken, worden insecten meestal niet ceremonieel behandeld.

2. Zoals alle knaagdieren hebben moedervlekken een ontwikkeld reukvermogen en reageren ze acuut op geuren.

Dit kunnen preparaten zijn op basis van ricinusolie, planten of technische vloeistoffen.

In het laatste geval weken ze de vodden meestal in kerosine of andere vloeistoffen en begraven ze vervolgens in mollengaatjes.

3. Een andere manier is om industriële afweermiddelen te gebruiken of barrières te creëren, maar deze methode kost tijd en moeite.

Er is een mening dat roofdieren mollen kunnen afschrikken. Maar vaak blijven vogels die op knaagdieren jagen en andere ondergrondse bewoners liever uit de buurt van mensen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips