Welke artikelen mogen absoluut niet op 60 graden gewassen worden: deze beschadigen hopeloos

Стиральная машинка

Sommige soorten stoffen kunnen absoluut niet tegen heet water worden gewassen – zelfs 40 graden is voor hen onaanvaardbaar.

Door blootstelling aan hoge temperaturen en intensieve wascycli kunnen dergelijke delicate stoffen onherstelbaar beschadigd raken.

Wat kan niet op 60 graden gewassen worden

Zijde

Artikelen gemaakt van zijde moeten worden gewassen met water op een temperatuur van 30 graden, maar niet op 60 graden.

Synthetische stoffen

Als je synthetische stof in de trommel van een wasmachine gooit en een modus kiest met een watertemperatuur van 60 graden, wees er dan op voorbereid dat ook deze onmiddellijk zijn kleur en vorm verliest. Aanvaardbaar voor synthetische stoffen is 30-40 graden.

Batist, bamboe en popeline

Op het eerste gezicht zal er niets gebeuren met producten die van deze stoffen zijn gemaakt, maar na verloop van tijd zul je merken dat ze sneller verslijten dan dingen die op 40 graden zijn gewassen.

Tule, chiffon, viscose, kant en wol

Om deze stoffen te wassen, moet u koud water gebruiken of een water waarvan de temperatuur niet hoger is dan 30 graden. Laat de wasmachine niet langer dan 50 minuten draaien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips