Bieten hebben, net als alle wortelgroenten, speciale aandacht nodig, anders kun je ze niet lang bewaren.
In de winter kan het rotten of kreuken, maar deze problemen kunnen worden vermeden.
Bieten zijn niet de gemakkelijkste groente om voor langere tijd te bewaren. Maar als je 3 regels volgt, komt alles goed.
Regel één
Het is noodzakelijk om bieten op de juiste manier te oogsten. Dit betekent dat groenten niet mogen worden gegooid of geslagen, anders zal schade aan de huid en het vruchtvlees leiden tot de ontwikkeling van ziekteverwekkende organismen.
Als gevolg hiervan zullen de groenten in de kelder gaan rotten, ondanks ideale bewaaromstandigheden.
Tweede regel
Voor opslag voorbereide bieten vereisen speciale voorwaarden.
Allereerst is dit de luchtvochtigheid, die niet meer dan 90% mag zijn.
In een droge ruimte beginnen de bieten uit te drogen en zullen ze snel kreuken.
Maar als de luchtvochtigheid in de kelder buitensporig wordt, moet u deze verlagen, waarvoor u containers met kalk of zout in de kamer laat staan.
Derde regel
De bietenbewaarruimte moet goed geventileerd zijn.
Anders kan schimmel niet worden vermeden. Kort nadat de schimmel verschijnt, zal het gewas beginnen te verslechteren.