Hoe slangen uit uw eigendom te verdrijven: alle zomerbewoners zouden deze geheimen moeten kennen

Змея

Tuinders komen vaak slangen tegen op hun percelen. Meestal nestelen reptielen zich in compostkuilen.

Natuurlijk belooft het niet veel goeds om in de buurt van slangen te zijn. Daarom is het noodzakelijk om ze onmiddellijk te verwijderen.

Maar dit moet uiterst zorgvuldig gebeuren, met behulp van de veiligste methoden.

Als je een reptiel hebt ontmoet, mag je het in geen geval benaderen, proberen het bang te maken of te vangen.

Je moet langzaam van haar weggaan en proberen heel soepel te bewegen. Zorg vervolgens voor zoveel mogelijk lawaai door het dragen van beschermende kleding (hoge rubberen laarzen, strakke broeken).

Begin bijvoorbeeld met het hakken van hout in de buurt of maai het gras met een grasmaaier. Slangen houden niet van harde geluiden en kruipen daarom meteen weg.

Om te voorkomen dat de “buren” terugkeren, moet het hele terrein grondig worden schoongemaakt, ontdaan van puin, grasafzettingen en bladeren.

De compostput moet met kalk worden besprenkeld en rond de omtrek van het perceel moeten verschillende zelfgemaakte rammelaars, gemaakt van lege blikjes, worden geïnstalleerd.

Het lawaai dat ze maken zal het hele seizoen ongenode gasten afschrikken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips