Worden bananen snel bruin? Bewaar ze zo en ze blijven twee keer zo lang vers.

Бананы

Bananen groeien niet in ons klimaat, wat betekent dat ze een lange weg moeten afleggen om de winkelschappen te bereiken. Om deze reden worden meestal groene bananen uit de bomen geplukt, die langzaam rijpen en lang vers blijven. Daarom beginnen ze na aankoop snel donkerder te worden.

Waarom worden bananen zwart?

Bananen, heldergeel van kleur en met een schil bedekt met kleine donkere vlekjes, zijn de rijpste vruchten die je in de winkel kunt vinden.

Ze smaken zoeter, maar houd er bij het kiezen rekening mee dat ze een korte houdbaarheid hebben en na 1-2 dagen moeten worden weggegooid.

De overrijpe vrucht is ideaal als ingrediënt voor een smoothie, dessert, taart of zelfs als topping voor havermout.

Interessant is dat rijpe bananen de meeste antioxidanten bevatten, waardoor ze uiterst nuttig zijn.

Het donker worden van de bananenschil wordt veroorzaakt doordat de vrucht ethyleen vrijgeeft, een plantenhormoon dat de rijping stimuleert. Dit is een natuurlijk en veilig fenomeen voor mensen.

Hoe de versheid van bananen te verlengen

Om fruit langer vers te houden, bewaart u het op de juiste manier, bij voorkeur op een droge, schaduwrijke en geventileerde plaats.

Het is belangrijk op te merken dat bananen het beste bij kamertemperatuur kunnen worden bewaard. Het wordt niet aanbevolen om ze in de koelkast te plaatsen, omdat ze dan vitamines verliezen en sneller donker worden als ze eruit worden gehaald.

U kunt een eenvoudige en effectieve methode gebruiken. Wikkel de punt van het fruit eenvoudig strak in huishoudfolie, wat de productie van ethyleen vertraagt.

Dankzij dit kunt u de versheid van bananen verlengen tot 5-6 dagen. Het wordt ook aanbevolen om bananen gescheiden te bewaren van ander rijpend fruit dat ook ethyleen produceert.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips