Een wasmachine schoonmaken zonder speciale producten: een eenvoudige en effectieve manier

Стиральные машинки

Een wasmachine kan met recht een onmisbare assistent voor elke huisvrouw worden genoemd: het is moeilijk voor te stellen hoeveel tijd en moeite het helpt bij het besparen op het wassen van kleding.

Als u echter wilt dat dit huishoudelijke apparaat vele jaren dienst doet, vergeet dan niet dat het regelmatig onderhoud nodig heeft.

Na verloop van tijd kunnen zich kalk-, schimmel- en wasmiddelresten in uw wasmachine vormen, wat leidt tot onaangename geuren, verminderde wasefficiëntie en zelfs schade aan de apparatuur.

Om deze reden hebben we besloten een beproefde methode te delen over hoe u uw wasmachine op de juiste manier onderhoudt en de vorming van schimmel en kalkaanslag voorkomt.

Hoe maak je een wasmachine thuis schoon?

Om de wasmachine schoon te maken, kunt u uiteraard speciaal gemaakte preparaten gebruiken, of u kunt frisdrank gebruiken.

Als je natriumcarbonaat bij de hand hebt, is 100 g voldoende. Als je alleen zuiveringszout hebt, bereid dan twee keer zoveel voor: 200 g.

Vul het poedercompartiment met dit product en laat een wasprogramma van 30-40 minuten draaien met een watertemperatuur van 40-60 graden. Het is niet nodig om wasgoed te laden.

Druk na 20 minuten gebruik op pauze en laat de machine 2-3 uur met rust. Beëindig vervolgens de wascyclus.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips