Waarom mensen dezelfde fouten maken: experts onthulden 3 wetenschappelijke feiten

женщина

Zeker, rondom elke persoon zijn er mensen die voortdurend dezelfde fouten maken.

Ze kunnen voortdurend advies en ondersteuning krijgen, maar dit alles levert geen resultaat op.

Waarom maken mensen dezelfde fouten

Prefrontale cortex

Een verbazingwekkend feit is dat de prefrontale cortex niet altijd wordt gevormd zoals hij zou moeten zijn: men gelooft dat hij op 25-jarige leeftijd al helemaal klaar is.

Het is dit deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor data-analyse, prognoses en het vermogen om over acties na te denken voordat ze worden uitgevoerd.

Neurale verbindingen

Ze zijn over het algemeen verantwoordelijk voor de overdracht van informatie en zorgen voor de juiste werking van de hersenen. Als een persoon voortdurend dezelfde fouten maakt, duidt dit op zwakke neurale verbindingen of een onvoldoende aantal.

Secundair voordeel

We mogen niet vergeten dat mensen soms eenvoudigweg fouten ‘toegeven’, maar dat ze opzettelijk acties ondernemen, zich volledig bewust van de gevolgen.

Een man belooft zijn vrouw bijvoorbeeld niet nog een keer vals te spelen, maar telkens weer heeft hij ‘fout’. In de meeste gevallen is deze positie eenvoudigweg handig voor hem, maar de prefrontale cortex en neurale verbindingen hebben er niets mee te maken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips