Hoe u begrijpt dat het tijd is om het waterfilter te vervangen: waar u op moet letten

кран

Veel mensen proberen zich de installatie van een zuiveringssysteem te veroorloven om te kunnen genieten van water van onberispelijke kwaliteit.

Dit verbetert niet alleen de smaak van eten en drinken, maar verbetert ook uw gezondheid: het is bekend dat alleen zuiver water voordelen heeft voor het lichaam.

Om deze taken uit te voeren, is het echter noodzakelijk om de reinheid van het filter te controleren en de cartridges onmiddellijk te vervangen.

Welke tekenen mogen niet worden genegeerd

Smaak van water

Gefilterd water is qua smaak altijd gemakkelijk te onderscheiden van gewoon water: in het eerste geval hebben we het over zacht en aangenaam water om te drinken. Maar in het tweede geval hebben we standaard kraanwater.

Kleur

Als het filter goed werkt, heeft het water geen speciale kleur: het is transparant. Als de cartridge vervangen moet worden, ziet u een zeer troebele vloeistof in het glas.

Kijk in de theepot

Vaak zal de waterkoker “vertellen” over de werking van het filter. Als het water van hoge kwaliteit is, zal het schoon zijn. Als er verschillende soorten bezinksel op de wanden en de bodem van de ketel zitten, moet u de patroon vervangen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips