Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een vleesmolen is het mes, zonder welk het apparaat simpelweg niet kan functioneren.
Als het saai wordt, haasten de meeste huisvrouwen zich met het onderdeel in hun handen om hulp van een professionele vakman.
Doe jij hetzelfde? Het is tijd om hiermee te stoppen – je kunt het slijpen van een vleesmolenmes zelf aan, het belangrijkste is dat je het benodigde gereedschap in huis hebt
Schuurpapier
Om een mes te slijpen heb je fijn schuurpapier nodig, dat op een vlakke ondergrond moet worden bevestigd, bijvoorbeeld op een houten blok.
Slijp daarna het mes en de mesh van de vleesmolen met cirkelvormige bewegingen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet verslijten en goed in elkaar passen.
Slijpsteen
In dit geval moet je een schijf met gaten en een mes op een amarilsteen plaatsen en verschillende cirkelvormige bewegingen maken, en aan het einde het resultaat vastzetten met fijn schuurpapier.
Bulgaars
U kunt deze methode alleen gebruiken als u over voldoende vaardigheden beschikt om met deze tool te werken.
U moet de dunste schijf voor de molen installeren. Plaats het gereedschap in de schijfpositie, zodat het mesblad op de open zijde kan worden geplaatst.
Breng elk mes van het vleesmolenmes voorzichtig aan op de schijf van het ingeschakelde gereedschap, zonder extra druk.