5 voedingsmiddelen die nooit in de magnetron mogen worden verwarmd: schadelijke gevolgen

Микроволновка

Met een magnetron kun je niet alleen eten snel opwarmen, maar ook heel snel iets koken.

Maar helaas kunnen niet alle voedingsmiddelen in de magnetron worden verwarmd.

Eieren

Eieren zijn een ingrediënt in veel verschillende gerechten. Het is echter de moeite waard om te weten dat eieren niet in de magnetron kunnen worden gekookt.

Dit komt omdat een sterke stijging van de temperatuur in het ei zal leiden tot het verschijnen van stoom en een toename van de druk. Om deze reden kan het ei exploderen wanneer de schaal wordt verwijderd.

Bevroren vlees

Sommige huisvrouwen ontdooien vlees rechtstreeks in de magnetron om tijd te besparen. Om verschillende redenen moet u dit niet doen.

Het vlees heeft geen tijd om volledig te smelten. Alleen de buitenste laag zal ontdooien, maar het vlees binnenin zal bevroren zijn.

Ook bij het ontdooien van vlees in een magnetron neemt het aantal bacteriën in het product meerdere keren toe. Dit verhoogt het risico op voedselvergiftiging

Aardappel

Aardappelen mogen ook niet in de magnetron worden verwarmd. Feit is dat de groente zetmeel bevat. Deze laatste kunnen onder invloed van microgolven hydrolyse ondergaan.

Door deze reactie wordt het aantal noodzakelijke vitamines en voedingsstoffen aanzienlijk verminderd.

Bovendien komen er na het koken in de magnetron veel schadelijke stoffen vrij uit aardappelen, waardoor de organen van het spijsverteringsstelsel zwaar worden belast.

Worsten

Om tijd te besparen en niet lang voedsel te hoeven koken, kopen veel mensen vaak worstjes, verwarmen ze in de magnetron en eten ze met een licht bijgerecht.

Bewerkt vlees mag je echt niet verwarmen.

Naarmate de temperatuur stijgt, oxideert het cholesterol in worsten. Tegelijkertijd komen er veel stoffen vrij die schadelijk zijn voor de mens.

Melk en formules op melkbasis

Als we er rekening mee houden dat de warmtestraling ongelijkmatig wordt verdeeld, kan het melkmengsel in delen worden verwarmd.

Het heetste deel kan het kind verbranden. Ook bleek na de experimenten dat bij verhitting in een magnetron het immuunstimulerende eiwit wordt vernietigd. Dat wil zeggen, de voordelen van dergelijke melk zullen minimaal zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips