Hoe een gietijzeren koekenpan schoon te maken van “eeuwenoude” aanslag: de methode is niet eenvoudig, maar zeer effectief

Сковорода

Gietijzeren braadpannen zijn zo sterk en duurzaam dat ze gerust “onverwoestbaar” mogen worden genoemd.

Dankzij deze kenmerken worden ze vaak van generatie op generatie doorgegeven en dienen ze hun eigenaren vele jaren.

Het enige probleem dat de eigenaren van dergelijke gerechten te wachten staat, is hun uiterlijk, bedorven door oude vlekken.

Als u het ‘uiterlijk’ van uw gietijzeren koekenpan wilt verbeteren, overweeg dan een krachtige reiniging.

Om dit te doen, kunt u een slijpmachine, een steekvlam, schuurpapier, verfrommelde folie of een stijve staalborstel gebruiken.

Het simpelweg schoonmaken van de pan is echter niet voldoende; het is ook belangrijk om te voorkomen dat vuil opnieuw verschijnt.

Een goede verzorging van gietijzeren kookgerei helpt u problemen te voorkomen. Experts raden aan om deze vaat onmiddellijk af te wassen nadat u klaar bent met het bereiden van ontbijt, lunch of diner.

Het is beter om hiervoor geen afwasmiddel te gebruiken – spoel de pan gewoon af met heet water en veeg hem droog.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips