Hoe rijstgranen kunnen helpen in het dagelijks leven: 5 life-hacks die ervaren huisvrouwen al heel lang gebruiken

Крупы

Je hebt waarschijnlijk al gehoord over hoe azijn, zuiveringszout en citroensap kunnen helpen bij het opruimen van je rommel. Wat is erger dan rijst? Het bleek niets: hij is ook een onmisbare assistent bij huishoudelijke taken.

Reanimatie voor technologie

Als u uw telefoon of ander gadget per ongeluk in water laat vallen, plaats deze dan onmiddellijk in een bakje rijst: de korrels zullen het water absorberen en u kunt mogelijk reparaties voorkomen.

De koffiemolen schoonmaken

Om uw koffiemolen op te ruimen, giet u voldoende graan in de kom om de messen te bedekken en zet u het apparaat een minuut aan – dit is de gemakkelijkste manier om oude braadresten of sporen van kruiden te verwijderen.

Wassen van hoge en smalle containers

Soms worden huisvrouwen geconfronteerd met de noodzaak om een ​​vaas, fles of andere soortgelijke container schoon te maken. Om dit te bereiken, moet je ongeveer 50 g rijst erin gieten en een beetje afwasmiddel en water toevoegen. Het enige dat overblijft is de container grondig te schudden en ten slotte af te spoelen onder schoon water.

Plantenvoeding

Niet alleen rijst is nuttig, maar ook het water dat overblijft na het koken – het kan worden gebruikt als meststof voor kamerbloemen.

Afwassen en bestek

In China gebruiken ze trouwens hetzelfde water om de borden, het bestek en het keukenwerkblad af te wassen, en dat allemaal omdat het zetmeel bevat, waardoor rijstwater een delicaat schuurmiddel is.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips