Iedereen heeft gehoord over de gevaren van herhaaldelijk koken van water, maar weinigen kunnen zeggen wat het precies is.
Zes redenen om geen water meer te koken in het bestuur van het Frunzensky-district van Minsk.
Waarom je geen water meer moet koken
Ten eerste verslechtert als gevolg van herhaaldelijk koken de smaak van water.
Ten tweede neemt bij elke kookbeurt het gehalte aan nuttige stoffen in het water af.
Ten derde is er bij elke kookbeurt minder zuurstof in het water en steeds meer zouten en onzuiverheden.
Ten vierde neemt bij elke kookbeurt de concentratie van kankerverwekkende stoffen in water toe.
Ten vijfde leidt herhaaldelijk koken tot een verhoogde vorming van kalkaanslag in de ketel.
Ten zesde slaat tijdens herhaald koken de waterstofisotoop neer en wordt giftig deuterium gevormd.
Voor elke kookbeurt is het gezonder en veiliger om nieuw, vers water te gebruiken, – aanbevolen door het bestuur van het Frunzensky-district.