Het dagelijks eten van bepaalde voedingsmiddelen verhoogt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden.
Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat de levensverwachting wordt verlaagd door zuivelproducten, kip en rundvlees.
Dit wordt gerapporteerd onder verwijzing naar wetenschappers van het College of Medicine van de Universiteit van Pennsylvania.
Welke voedingsmiddelen verkorten je leven?
Een potentieel gevaar bij zuivelproducten, kip en rundvlees is dat ze zwavelhoudende aminozuren bevatten.
In grote hoeveelheden verhogen ze het risico op hart- en vaatziekten en kunnen ze zelfs tot de dood leiden.
Na analyse van gegevens van meer dan 120.000 mensen ontdekten wetenschappers dat deelnemers aan de studie die twee keer meer zwavelhoudende aminozuren consumeerden dan redelijke waarden, het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten met 12% toenam en het risico op vroegtijdig overlijden met 28%.
Wetenschappers ontdekten ook dat de meeste zwavelhoudende aminozuren het lichaam binnenkomen via zuivelproducten, kip en rundvlees.