Wat te doen als een onaangename geur zelfs na het wassen de oven niet verlaat: er is één beproefde methode

Духовка

Waarschijnlijk zullen veel huisvrouwen het erover eens zijn dat de oven precies de plek is die uiterst zelden wordt gewassen.

Meestal wordt het schoonmaken van de oven uitgesteld tot betere tijden, en dan vergeten ze vetvlekken op de muren en vuile bakplaten.

Als het om schoonmaken gaat, kunnen alleen speciale producten de situatie corrigeren: gelukkig hoef je ze niet bij een huishoudelijke chemicaliënwinkel te kopen, maar je kunt het zelf doen, want hiervoor heb je ingrediënten nodig die in elke keuken aanwezig zijn.

Neem baking soda, azijn en afwasmiddel in gelijke verhoudingen, meng ze in één container en klop tot er schuim ontstaat. Breng het resulterende mengsel aan op de bevlekte plekken (of het hele oppervlak) en laat het enkele uren staan.

Gedurende deze tijd lost het vuil op en kun je het eenvoudig wegvegen met een vochtige spons.

Ook komt het voor dat er na een grondige reiniging nog steeds een onaangename geur in de oven hangt.

Als ventilatie niet helpt, gebruik dan het volgende volksrecept.

Je moet een bord nemen (een bord dat in de oven kan worden verwarmd), het vullen met water en er een tablet met actieve kool in gooien.

Plaats de container met kolen in de oven en kook enkele minuten – de weerzinwekkende geur zal verdampen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips