Keukenhanddoeken kunnen worden geclassificeerd als dingen die snel bacteriën en vuil verzamelen en verschillende geuren absorberen.
Daarom moeten ze wekelijks naar de was worden gestuurd.
Maar niet iedereen kan opscheppen dat ze dit op tijd weten te doen.
Als gevolg hiervan hoopt zich ernstig vuil op op het textiel, dat moeilijk afwasbaar wordt.
Maar je kunt dingen nog steeds witter maken als je de Japanse wasmethode gebruikt, waarmee je zelfs de moeilijkste vlekken kunt verwijderen en dingen terug kunt brengen naar hun vroegere sneeuwwitheid.
Hoe handdoeken te bleken
Om dit te doen, verdunt u twee eetlepels bleekmiddel in een emmer heet water, evenals een vergelijkbare hoeveelheid plantaardige olie.
Daarnaast moet je een glas waspoeder toevoegen. Textiel moet 8-12 uur in deze oplossing blijven.
Na deze tijd moeten de handdoeken grondig worden gespoeld met schoon water en vervolgens moeten de artikelen op de gebruikelijke manier worden gewassen.
Eerder leerden we hoe je keukendoeken bleekt met zout.