Hoe je kleding niet moet strijken: 3 grove fouten bij het strijken – ze verpesten je spullen

Утюг

Zelfs zo’n eenvoudig proces als het strijken van kleding heeft zijn eigen regels – als ze niet worden nageleefd, zullen dingen hopeloos beschadigd raken.

Wij nodigen je uit om te ontdekken wat je zeker niet moet doen als je een strijkijzer gebruikt – zo is de stof (en tegelijkertijd je humeur) zeker in orde.

Strijkstof die te droog is

Je kunt dingen het beste strijken als ze na het wassen bijna droog zijn, dat wil zeggen nog een beetje vochtig zijn.

Het is duidelijk dat niet iedereen genoeg tijd heeft om één of twee kledingstukken tegelijk te strijken, dus blijf doen zoals u gewend bent: verzamel uw gewassen kleding en giet vóór het strijken water in het strijkijzer om de stof iets vochtig te maken.

Dit zal de vezels helpen verzachten en het gemakkelijker maken om rimpels te verwijderen.

Gebruik van gedestilleerd water

Moderne strijkijzers kunnen zonder problemen leidingwater aan, dus tenzij het water in uw omgeving te hard is, is het gebruik van gedestilleerd water niet nodig.

Maar als het water erg hard is, is het raadzaam om het te mengen met gedestilleerd water in een verhouding van 1:1 voordat u het in het strijkijzer giet.

Overmatig gekreukelde kleding strijken

Hoe meer kreukels er op de kleding zitten, hoe meer tijd u kwijt bent aan het verwijderen ervan.

Als u zich geen zorgen wilt maken over het strijken, schud ze dan grondig voordat u ze aan de droger hangt en rek ze een beetje uit op uw handen – dezelfde manipulaties moeten worden uitgevoerd voordat u gaat strijken.

Eerder hebben we u verteld hoe u dit kunt oplossen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips