Hoe tule te wassen: een truc die grijze en vergeelde stof sneeuwwit maakt

Стирка Ткань

Het verbazingwekkende effect van het gebruik van populaire bleekproducten is vaak alleen op tv te zien.

In feite vervloeken huisvrouwen marketeers die genereus zijn met beloftes venijnig wanneer ze proberen sneeuwwitte gordijnen te wassen die door de tijd of om andere redenen geel zijn geworden.

Het populaire gerucht houdt niet altijd gelijke tred met fabrikanten van huishoudelijke chemicaliën, maar de resultaten van sommige producten zijn bemoedigend, vooral als je tule moet bleken.

Om grijs of vergeeld materiaal sneeuwwit te maken, heb je zout, ammoniak, azijn, frisdrank en waterstofperoxide nodig.

Zout

Het product is niet zo agressief en veroorzaakt zelfs geen schade aan mensen met allergieën, maar de procedure kost veel tijd.

Om de oplossing voor te bereiden, hebt u het volgende nodig:

  • 1/2 kopje waspoeder;
  • 3 eetl. l. grof zout;
  • 10 liter water.

De componenten worden gemengd, de stof wordt ondergedompeld in de oplossing en minimaal 3 uur bewaard. Vervolgens kunt u het met de hand of in de machine wassen.

Frisdrank en azijn

Vereist:

  • 50 gram waspoeder;
  • 1 eetl. l. Frisdrank;
  • 5 liter water.

De componenten worden gemengd, de tule wordt gedurende 20 minuten in de oplossing ondergedompeld, waarna u kunt beginnen met spoelen. Tijdens het spoelen wordt azijn (1 eetlepel per 1 liter water) gebruikt om glans toe te voegen.

Waterstofperoxide en ammoniak

Vereist:

  • 1 eetl. l. ammoniak;
  • 1 eetl. l. waterstof peroxide.

Voeg de genoemde componenten toe aan heet water, wat net genoeg moet zijn om de stof erin te laten passen, en laat de tule 30 minuten staan. Daarna gaan we verder met spoelen zonder centrifugeren.

Indien nodig kan de stof een nacht blijven liggen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips