Zo verwijder je snel roestvlekken op lichtgekleurde kleding, zodat je je favoriete item niet weggooit

стирка

Roest moet je onmiddellijk bestrijden zodra je een vieze rode vlek op je kleding ziet.

Er zijn veel redenen waarom roestvlekken op kleding verschijnen. We zijn het er absoluut mee eens dat het resultaat van het verschijnen van rode vlekken de onzorgvuldigheid en onoplettendheid van de eigenaar van het item is.

Oorzaken van roestvlekken op kleding

Als je vaak radiatoren gebruikt om kleding te drogen, zullen er onvermijdelijk rode vlekken op de stoffen verschijnen.

Tijdens het wassen van dingen met metalen voorwerpen – fittingen, sieraden, munten in zakken – krijg je gegarandeerd vuile en roestige vlekken.

Roestvlekken kunnen verschijnen na het rijden op schommels en metalen glijbanen.

Hoe roestvlekken op kleding te verwijderen

Voordat u artikelen gaat wassen, moet u de aanbevelingen van de fabrikant zorgvuldig lezen, evenals de instructies voor het gebruik van het wasmiddel.

Plakken

Tandpasta is een van de alternatieve opties om roestvlekken op kleding te verwijderen, wat niet veel moeite kost.

De pasta moet op het vervuilde deel van de stof worden aangebracht en licht worden ingewreven. Daarna moet u de stof laten drogen totdat deze volledig droog is. Vervolgens wordt het artikel op de gebruikelijke manier gewassen: met de hand of in een wasmachine.

Azijn en ammoniak

U moet de twee ingrediënten mengen en het resulterende mengsel gedurende 30 minuten op het besmette gebied aanbrengen.

Vervolgens wordt het item gespoeld in water waaraan eerder citroensap is toegevoegd. Citroensap is overigens een van de meest effectieve middelen in de strijd tegen roestvlekken.

Je hebt 1 citroen nodig, of liever het sap van één citroen, die royaal wordt bevochtigd met het vervuilde gebied en 20 minuten laat staan. Daarna wordt het artikel op een handige manier gewassen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips