Waarom je kleding niet van de ene op de andere dag kunt laten weken: wat huisvrouwen niet weten

стирка

Wassen is een proces waarbij elke huisvrouw zich aan bepaalde regels houdt, haar eigen beste praktijken en kleine geheimen heeft.

Bijna al het werk wordt nu gedaan door wasmachines, maar er blijft er maar één over als vrouwen het met hun eigen handen moeten doen. We hebben het over het weken van wasgoed.

Waarom is het belangrijk om wasgoed te laten weken?

Als je vuile was in de wasmachine doet zonder het te laten weken, wordt het moeilijker om het te wassen. Door het voorweken wordt een deel van het vuil verwijderd, het gedeeltelijk schone wasgoed gaat naar de machine en kan gemakkelijker en beter gewassen worden.

Wat je moet weten over het wassen van kleding

Eerst moeten de zaken worden gesorteerd op kleur en soort stof, mate van vervuiling. Het is het beste om gebreide kleding en wol niet samen te wassen, of geverfd katoen en linnen.

Soms is het de moeite waard om dingen na het wassen te laten weken.

Hoe je dingen op de juiste manier kunt weken

Het is beter om van tevoren een oplossing voor het weken van dingen klaar te maken. Het is correct om kleding of linnengoed te laten weken in een oplossing met toegevoegde wasmiddelen.

Als de oplossing warm is, moet je de dingen er ongeveer 3 uur in laten weken in een koude oplossing, het duurt langer om te weken.

Als je de handdoeken moet laten weken, kun je een beetje zout aan het water toevoegen. Witte voorwerpen mogen niet langer dan een uur worden geweekt.

Na het weken is het raadzaam het wasgoed goed uit te spoelen en vervolgens in de wasmachine te doen. Het is het beste om kleding niet een nacht te laten weken. Vuil kan immers achterblijven en vervolgens weer in de stof trekken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips