Wat te doen als uw donsjack na het wassen ondraaglijk begint te ruiken: eenvoudig advies

пуховик

Na het wassen van een nieuw donsjack kunt u in een moeilijke situatie terechtkomen wanneer het kledingstuk onaangenaam begint te ruiken.

Niet elke huisvrouw weet in dit geval wat ze correct moet doen, om de kleding niet volledig te verpesten.

Waarom ruikt een donsjack na het wassen in de machine?

Het lijkt erop dat het donsjack na het wassen fris ruikt, maar in plaats daarvan werd het tegenovergestelde resultaat verkregen: de geur van het donsjack werd nog scherper.

Tijdens het droogproces kan het isolatiemateriaal van donsjassen een vochtige geur ontwikkelen. Dit gebeurt als u de pluisjes na het wassen niet hebt gladgestreken, als het kledingstuk in een ruimte met vochtige lucht is gedroogd of als het te lang heeft geduurd.

Als uw artikel na het schoonmaken een ‘kelder’-geur heeft gekregen, is het tijd om alarm te slaan en maatregelen te nemen om het probleem op te lossen.

Hoe zich te ontdoen van de rotte geur van kleding

Als de geur na het wassen verscheen, is het heel goed mogelijk dat bacteriën zich begonnen te vermenigvuldigen in de vulling van het donsjack. Het is waarschijnlijk dat de fabrikant dons- en verengrondstoffen van lage kwaliteit heeft gebruikt. Na het wassen kan het rotten en rotten.

Lees aandachtig het etiket op het product, was het donsjack opnieuw en volg de aanbevelingen. Gebruik in plaats van poeder shampoo of een geparfumeerde reiniger.

Donsjassen hoeven niet op een radiator of in de buurt van de kachel te worden gedroogd. Het is beter als het product op natuurlijke wijze op hangers droogt.

Vergeet bij het drogen van het donsjack niet om de vulling met je handen te kloppen, zodat er geen klontjes ontstaan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips