Hoe sporen van lippenstift uit kleding te verwijderen: elke huisvrouw zou dit moeten weten

Косметика Щетка

Het wassen van sporen van cosmetica uit kleding, bijvoorbeeld lippenstift, kan het materiaal beschadigen, vooral als het gaat om dunne stoffen die delicaat moeten worden gewassen.

Daarom moet je eerst je favoriete item binnenstebuiten keren, anders verspreiden de vetten in de cosmetica zich door de stof.

Volgens de regels worden cosmetica in twee fasen uit kleding gewassen. De eerste is het verwijderen van cosmetische vetten, de tweede is de strijd tegen kleurstoffen.

In plaats van direct in actie te komen, kun je ergens op een onopvallend deel van het kledingstuk testen hoe het wasmiddel op de stof inwerkt. Zo kun je je favoriete blouse of iets anders dat je dierbaar is, bewaren.

Sporen van lippenstift verwijderen

1. Waszeep kan lipgloss ontvetten en zelfs verwijderen. Eerst moet je het beschadigde gebied bevochtigen, op een vlak en hard oppervlak leggen, de vlek met zeep inwrijven en een paar minuten laten staan, en dan de procedure herhalen.

Zodra de vlek lichter wordt, kunt u zoals gewoonlijk beginnen met wassen.

2. Natuurlijk citroensap werkt niet slechter, maar je kunt in plaats daarvan citroenzuur gebruiken. De vlek wordt in sap gedrenkt, ingewreven en vervolgens in de wasmachine gewassen.

3. Zuiveringszout werkt in dit geval beter dan een professionele vlekverwijderaar. De vlek moet worden bevochtigd, besprenkeld met zuiveringszout, afgeveegd en gewassen. Afhankelijk van de mate van vervuiling kan het nodig zijn de procedure te herhalen.

4. Voor delicate stoffen wordt aanbevolen waterstofperoxide, tandpasta of een geschikte vlekverwijderaar te gebruiken.

In elk van deze gevallen wordt aanbevolen dat u de aanbevelingen van de fabrikant leest die op het etiket staan ​​vermeld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips