Hoe wascapsules te gebruiken: veel mensen maken deze fout

стиральная машина

Het gebruik van wasmiddelcapsules in plaats van poeder heeft veel voordelen. De eerste is natuurlijk gemak.

Eén wascapsule bevat de nauwkeurig afgemeten hoeveelheid wasmiddel die nodig is om zelfs enkele kilo’s kleding perfect te wassen.

Als u capsules gebruikt, hoeft u zich niet af te vragen hoeveel wasmiddel geschikt is en in welk compartiment van de wasmachine het moet worden geplaatst.

Bovendien houd je je wasmachine schoon, want het poeder morst niet.

Omdat de vorm van wascapsules een van de meest innovatieve is, is de formule van dit type product ook gebaseerd op de modernste technologieën.

Hierdoor zijn de ingrediënten in het wastablet echt effectief in het verwijderen van vlekken en vuil, en doen ze op geen enkele manier onder voor traditionele poeders.

Sommige wascapsules of -tabletten combineren ook meerdere functies. De capsules kunnen bijvoorbeeld een vlekverwijderaar, afwasmiddel en glansspoelmiddel bevatten.

Bovendien vormen zich bij het wassen met capsules geen vlekken op de stoffen, die soms verschijnen na ongewassen poeder.

Moderne wascapsules lossen over het algemeen heel goed op, zelfs bij een temperatuur van 20 graden.

Wascapsules – hoe te gebruiken

Het gebruik van wascapsules is heel eenvoudig. Ze zijn gemaakt van speciale folie die oplost in water.

Daarom is het niet nodig om ze door te prikken of te scheuren – de capsules moeten rechtstreeks in de wasmachine worden gegooid voordat u er wasgoed in laadt.

Je kunt de wascapsule het beste achterin de trommel plaatsen om de kans dat deze vast komt te zitten in de wasmachinegleuf te minimaliseren.

Meestal is één capsule voldoende. Voor wasgoed zwaarder dan 4-5 kg ​​of sterk vervuild wasgoed kun je er twee gebruiken.

U dient echter altijd de instructies op de specifieke productverpakking te lezen, aangezien deze de beste bron van informatie zijn over hoe u de capsules optimaal kunt gebruiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips