De wasmachine werkt als een klok: tips die u helpen rotsachtige afzettingen in de bak, schimmel en kalk te vergeten

Стиральная машина

De nieuwe wasmachine bevalt door zijn netheid, frisheid en soepele werking, het lijkt erop dat dit altijd zo zal blijven.

Maar na verloop van tijd begint zelfs de duurste apparatuur defect te raken en verschijnen er typische problemen: kalkaanslag, aanslag, schimmel.

Defecten worden eerder ontdekt als gebruikers de standaard operationele vereisten negeren. Er zijn echter nuances die niet in de instructies worden beschreven.

Rotsachtige afzettingen in de bak

Tandplak kan ontstaan ​​door een poeder dat natriumzouten, silicaten, fosfaten en sulfaten bevat.

Het is mogelijk om dergelijke ontwikkelingen te voorkomen. Ten eerste moet u een poeder gebruiken dat de bovenstaande elementen niet bevat. Ten tweede moet je wasgels gebruiken.

De lade wordt niet één keer per jaar of na de opeenhoping van duurzame tandplak schoongemaakt, maar elke 2-3 maanden. Azijn- of citroenzuur helpt hier heel goed bij.

Schaal

Om kalkvorming te voorkomen, wordt aanbevolen om het grootste deel van de was op een temperatuur van 40 graden uit te voeren. Daarnaast dient u de machine eens in de zes maanden schoon te maken.

Gietvorm

Laat na het wassen de deur van de machine open staan, zodat het vocht sneller weggaat. De bak wordt verwijderd, gewassen en ook gedroogd. Als het huis warm is en er geen vocht in de badkamer is, duurt het proces ongeveer een dag.

Bovendien wordt er één keer per maand preventief gewassen op maximale temperatuur. Een grote schoonmaak vindt minimaal één keer per 6 maanden plaats. Hiervoor gebruiken huisvrouwen speciale middelen of traditionele methoden.

Gebruik bijvoorbeeld 60 g citroenzuur. Het product wordt in de trommel gegoten en het wassen wordt op maximale temperatuur gestart.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips