Als uw wasmachine stinkt: advies over hoe u de stank kunt verwijderen

Стиральная машина

Door het water en de huishoudchemicaliën die na het wassen achterblijven, kan er na verloop van tijd een onaangename geur in de wasmachine ontstaan.

In dit geval kan er tandplak op de onderdelen ontstaan, wat niet alleen de luchtkwaliteit in de woonkamer beïnvloedt, maar ook het resultaat van het wassen zelf. Wij zullen je vertellen hoe je moet vechten.

Het is heel goed mogelijk om de machine de eerste keer op deze manier schoon te maken.

Meestal bevinden mensen zich in deze situatie na een lange periode van uitval van apparatuur, en zelfs in gesloten toestand.

Preventie

Dit is het belangrijkste punt in de strijd tegen onaangename geuren. Om dit te voorkomen, hoeft u alleen maar de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen en het laadluik open te laten.

Bovendien is het een goed idee om de bak open te houden voor het laden van waspoeder en andere chemicaliën.

Sommige huisvrouwen zijn niet eens lui om de machine na het wassen af ​​te vegen.

Het bestrijden van de geur

De eerste en meest effectieve oplossing is om één wascyclus op hoge temperatuur uit te voeren.

Zo spoel je eventueel achtergebleven waspoeder weg, laat je stilstaand water weglopen en fris je de ruimte in je wasmachine doorgaans op.

In plaats van afwasmiddel kun je het beste een ½ eetlepel zuiveringszout aan de bakplaat toevoegen.

Het heeft een antibacterieel effect, het zal de oorzaak van de geur wegnemen en tegelijkertijd helpen bij het oplossen en wegspoelen van de tandplak die zich op de onderdelen van de machine heeft gevormd.

Voor een groter effect kun je een beetje etherische olie laten vallen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips