Geel of grijs geworden tule bleken: één trucje en het is weer sneeuwwit

Тюль

Sneeuwwitte en luchtige tule zorgen voor een bijzondere sfeer in huis.

De situatie is anders bij gordijnen die geel of grijs zijn geworden. Dergelijke elementen van kamerdecoratie geven de kamer een onverzorgde en ongemakkelijke uitstraling.

Als de tule donkerder is geworden, moet je niet haasten om hem weg te gooien en een nieuwe te kopen. U hoeft slechts één goedkoop product te gebruiken dat het gordijn gemakkelijk witter maakt.

Wat is er nodig om tule schoon te maken

  • water – 6 liter;
  • grof zout – 1 glas;
  • waspoeder.

Zout en poeder worden in water gemengd en tule wordt in de oplossing gedompeld. Afhankelijk van de mate van vervuiling 1-2 uur laten inwerken.

Na het weken wordt de tule lichtjes gerimpeld direct in het water, het vuil komt los en de vloeistof wordt donkerder. Vuil water wordt afgevoerd en 6 liter schoon water wordt opgevangen. Voeg daar 3-4 eetlepels toe. l. ammoniak en waspoeder.

De tule wordt opnieuw 30-60 minuten in de oplossing gedrenkt. Daarna wordt het gordijn niet uitgespoeld of uitgewrongen, maar direct in de wasmachine geplaatst. Selecteer een spoelmodus, temperatuur niet hoger dan 40 graden, zonder centrifugeren.

Dan hoeft u alleen nog maar de tule te drogen en het uitstekende resultaat vast te leggen: geen geelheid of grijsheid. Het gordijn werd zachter en zijn vroegere witheid keerde terug.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips