5 zinloze huishoudelijke klusjes die alleen maar tijd verspillen: hun voordelen zijn twijfelachtig

Средства для уборки

Niet al het werk dat hardwerkende huisvrouwen in huis doen, is verplicht te noemen.

Sommige, om zo te zeggen, “procedures” brengen helemaal geen enkel voordeel met zich mee, omdat ze veel tijd en moeite vergen, en er als zodanig eenvoudigweg geen resultaat is.

Laten we ons haasten om u te vertellen over verschillende huishoudelijke taken die u kunt weigeren uit te voeren, en niemand zal het zelfs merken.

Linoleum wrijven

Mogelijk bent u aanbevelingen van de fabrikant tegengekomen om linoleum met mastiek te wrijven om de levensduur te verlengen. Maar als je inschat hoe lang linoleum meegaat zonder wrijven (ongeveer 10 jaar), en hoe lang ermee (ongeveer 12 jaar), zul je helaas niet veel verschil merken, maar je zult wel een aanzienlijk bedrag moeten betalen bedrag voor potjes poetsmiddelen. Bedenk nu of de vloer deze kosten waard is, evenals de extra moeite die wordt besteed aan het behouden van het uiterlijk.

Bereid voedsel overbrengen

Als de soep in de pan op de bodem blijft liggen en er ligt een halve portie op het bord die het kind niet kan opeten, dan is het niet nodig om het voedsel in een kleinere kom over te brengen. De uitzonderingen zijn wanneer de koelkast vol voedsel zit en er niet een grote pan in past, of wanneer er heel weinig voedsel over is in meerdere borden en u alles in één wilt verzamelen. In andere situaties is het niet nodig om extra moeite te verspillen, omdat na het herschikken de hoeveelheid vaat die moet worden gewassen alleen maar toeneemt.

Stof verwijderen van oppervlakken die zich boven ooghoogte bevinden

Ben je het beu om elke dag op een kruk te klimmen om de bovenkant van je kast te bereiken? De frequentie van deze activiteit kan worden teruggebracht tot 3-4 keer per maand. Om stofophoping te verminderen, veegt u de oppervlakken af ​​met poetsmiddel in plaats van met een vochtige doek, en schaf u een luchtbevochtiger aan – dit zal onder andere de hoeveelheid stof verminderen.

Dagelijkse schoonmaak van het bad

Een gewoon bad vereist geen dagelijkse schoonmaak. Moedig uw huishouden aan om de badkuip na gebruik door te spoelen, zodat de sanitaire voorzieningen er mooi blijven uitzien. Hierdoor hoeft u de badkuip niet elke dag te schrobben en kunt u deze taak overlaten aan de algemene schoonmaak met speciale producten.

Strijken van handdoeken en beddengoed

Het is onwaarschijnlijk dat iemand het merkt als er plooien zitten in de handdoeken die in de badkamer en keuken hangen of als het laken op je bed gekreukeld is. Bovendien blijft het beddengoed zeker niet in perfecte staat tot de volgende wasbeurt – na de eerste nacht zal het moeilijk zijn om te bepalen of het gestreken is of niet.

Eerder vertelden we u hoe u uw gezondheid met behulp van deze hulp kunt verbeteren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips