Een effectieve manier om witte sokken te wassen: ze worden beter dan nieuw

Стиральная машина

Witte sokken verliezen vrij snel hun witheid en absorberen letterlijk vuil, wat niet gemakkelijk te verwijderen is door regelmatig te wassen.

Ervaren huisvrouwen hebben één effectieve methode tot hun beschikking die niet alleen vuil verwijdert, maar ook sokken nog witter maakt dan ze na aankoop waren.

Na zo’n “bad” zullen zelfs de smerigste witte sokken glanzen.

Procedure

1. Los een beetje wasgel op in een liter warm water. Je kunt poeder gebruiken, maar zorg ervoor dat het goed opgelost is. Week sokken gedurende 30 minuten in de oplossing. Deze tijd is voldoende om het stof en vuil te laten wegweken.

2. Na het weken worden de sokken afgespoeld en grondig ingezeept met wasmiddel.

3. Bereid vervolgens een nieuwe oplossing voor. Maar deze keer zou het water heter moeten zijn, maar de temperatuur moet draaglijk zijn voor de handen.

Meng 2 eetlepels ammoniak en natriumcarbonaat door het water. Plaats sokken in de oplossing en laat 60 minuten staan.

Om te voorkomen dat de ammoniaklucht zich door het huis verspreidt, kan de wastafel afgedekt worden met huishoudfolie of een zak.

4. Vervolgens worden de sokken gespoeld en gewassen in de machine of met de hand.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips