Veel huisvrouwen kopen soms zelfs liever een nieuwe koekenpan dan dat ze de oude proberen af te wassen.
Feit is dat roet en vet er soms zo ernstig uitzien dat het probleem werkelijk onoplosbaar lijkt.
Met de juiste aanpak kunt u echter zelfs jaren van vuil aan.
Hoe kun je hiermee omgaan?
Zout en azijn
Dit is een beproefde methode die aan beide kanten van de pan kan worden toegepast. U moet eerst azijn op het oppervlak aanbrengen en vervolgens zout toevoegen.
Daarna beginnen we de vaat te verwerken met een spons. Laat gedurende 15 minuten staan en herhaal opnieuw. We wassen de koekenpan met tussenpozen totdat het vet en de resten verdwijnen.
Mosterd
U moet een grote pan klaarmaken waarin u de koekenpan kunt plaatsen. Voeg eerst water toe. Neem voor elke twee liter een grote lepel mosterdpoeder.
Daarna sturen we de koekenpan gedurende drie uur.
Er zal geen spoor van roet meer overblijven.
Waar we het eerder over hadden.