Voedsel voor het hart: wat moet er op uw bord liggen voor een lang leven

Кардиограмма

De meest voorkomende doodsoorzaak onder de bevolking zijn hartziekten.

Stress, negatieve gewoonten en natuurlijk voeding zijn de drie belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van ziekten die tot de dood leiden.

Het is voeding die het gemakkelijkst te controleren is en met zijn hulp preventie uit te voeren, om de belangrijkste spier van het lichaam te genezen.

In het artikel wordt beschreven welke producten in het menu moeten worden opgenomen en om welke redenen.

Broccoli

Het is opmerkelijk dat broccoli niet op de lijst van favoriete groenten onder de Russen staat. Dit is echter een echt geschenk van de natuur voor het behoud van de gezondheid van hart, bloed en bloedvaten.

Gestoomde kool behoudt de meeste heilzame stoffen, bijvoorbeeld sulforapaan, dat bestand is tegen het optreden van atherosclerose.

Bovendien is de groente een bron van antioxidanten zoals luteïne, vitamine C en bètacaroteen. Ze bestrijden vrije radicalen en beschermen de jeugd.

Olijfolie

De basis voor sauzen en een gezonde dressing voor groenten en vis, die een onovertroffen smaak krijgen.

Olijfolie wordt een bron van antioxidanten en in vet oplosbare vitamines genoemd die het lichaam effectief beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Dit type olie bevat een hoge concentratie vetzuren die overtollig cholesterol vernietigen.

Volgens artsen is het voor preventieve doeleinden voldoende om 25-30 ml per dag te consumeren.

Appels

Deze beroemde en heerlijke vrucht is een bron van stoffen die flavonoïden worden genoemd. Ze zijn betrokken bij de preventie van verschillende ziekten van het hart en de bloedvaten, waaronder de ontwikkeling van coronaire hartziekte. Het eten van appels, rekening houdend met de dagelijkse norm van 200 g, zal het cholesterolgehalte helpen minimaliseren en ontstekingsprocessen in het lichaam verminderen.

Bessen

Natuurlijke, gezonde bessen zijn een opslagplaats van voordelen. Ze kunnen het verouderingsproces vertragen, zwelling verlichten, de bloedsamenstelling verbeteren en het hart gezond houden.

En dit alles dankzij magnesium en kalium, die de meeste bessen in krachtige concentraties bevatten. Stoffen verwijden en versterken de bloedvaten, houden de bloeddruk onder controle en versterken de vaatwand.

Vis

Het belangrijkste ingrediënt in een dieet voor een gezond hart. Forel, makreel, tonijn, zalm en andere soorten vette vis met een hoog omega-3-gehalte helpen de ontwikkeling van arteriële ziekten te minimaliseren, wat op zijn beurt de kans op hartaanvallen verkleint.

Volgens onderzoek is het nodig om tot 400 gram vis per week te consumeren om de voorraad omega-3, die verantwoordelijk is voor veel lichaamsfuncties, aan te vullen.

Granaatappel

Polyfenolen in granaatappelsap hebben een positief effect op de jeugd van de hartspier.
Ze helpen het lichaam bij het bestrijden van hoge bloeddruk en abnormaal cholesterol, dat zich in plaques op de wanden van bloedvaten nestelt. Artsen raden aan granaatappel te consumeren in de vorm van vers geperst sap, in een hoeveelheid van 150 ml gedurende de dag.

Hartgezondheid is in de eerste plaats iemands voedingsgewoonten. Hoe correcter en evenwichtiger hij eet, hoe langer het hoofdorgaan sterk en sterk zal blijven.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips