We moeten elke dag uien pellen, want zonder hen is het moeilijk om iets fatsoenlijks te koken.
Daarom moet je leren dit zo comfortabel mogelijk te doen.
Het blijkt dat je helemaal niet hoeft te huilen: sommige trucjes helpen je tranen te voorkomen.
Wat zijn ze?
Vergeet de koelkast niet
Als je de ui en het mes minstens een kwartier in de koelkast bewaart, zal het schoonmaken ervan geen bijzondere problemen veroorzaken.
Dankzij koude temperaturen verliezen uien hun “agressieve” eigenschap.
Koud water
Als er geen tijd is om te wachten, komt gewoon koud water te hulp. Plaats het mes erbij in de container. Indien gewenst kunt u zelfs ijs toevoegen.
Wij verwijderen de container niet. Het zal nuttig voor ons zijn tijdens het schoonmaken en hakken: het mes moet periodiek worden bevochtigd met water.
Ongebruikelijke tips
Sommige mensen raden aan om kauwgom te gebruiken bij het werken met uien. Anderen adviseren om groenten alleen schoon te maken met de ramen open.
Er wordt ook aangenomen dat je eenvoudig een kaars kunt aansteken.
Waar we het eerder over hadden.