Citroen is een gezonde vrucht die van tijd tot tijd toch in het dieet moet worden opgenomen. Tegelijkertijd gebruiken velen dergelijk fruit actief om een verscheidenheid aan gerechten te bereiden.
Het ingrediënt onthult de smaak van de andere componenten, waardoor ze interessanter worden en het aroma aangenamer.
Maar de schil wordt ook actief gebruikt.
Ervaren huisvrouwen weten dat de schil niet alleen bij het koken kan worden gebruikt, maar ook in het dagelijks leven.
Hoe citroenschil thuis te gebruiken
Voor het wassen en reinigen van oppervlakken
Als je de schil met azijn mengt, kun je elk oppervlak van verschillende verontreinigingen wassen. Bovendien elimineert dit product perfect onaangename geuren.
Giet hiervoor wat citroensap, pulp en schil met azijn. Het product moet 10 dagen in de koelkast worden bewaard. Daarna moet u de oplossing verdunnen met water in een verhouding van 1 op 1, en dan kunt u veilig beginnen met schoonmaken.
Voor desinfectie
De schil van deze citrus heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor je er verschillende oppervlakken mee kunt behandelen. Ervaren huisvrouwen raden aan de snijplanken af te vegen met schil en citroensap.
Om onaangename geuren te elimineren
Als er na het koken een specifiek aroma in de keuken achterblijft, hoef je de citroenschil slechts een paar minuten te bakken – er blijft geen spoor van de geuren achter. Je kunt ook verse kaneel- en kruidnagelschillen in de kast leggen om muf te voorkomen.
Eerder hebben we geleerd hoe we bananenschillen in het dagelijks leven kunnen gebruiken.