Hoe je een donsjack correct in de wasmachine wast en met welk wasmiddel: 7 belangrijke regels

Стиральная машина

Wanneer een donsjack vuil wordt, beginnen veel huisvrouwen zich zorgen te maken. Het is onmogelijk om veel vlekken te verwijderen door een oppervlakkige reiniging uit te voeren.

En als je een donsjack in de wasmachine stopt, kan het dons aan elkaar klonteren of kunnen er andere problemen ontstaan. Daarom is het de moeite waard om uit te zoeken hoe je een donsjack in een wasmachine kunt wassen.

Waar te beginnen

Een typische fout die de meeste mensen maken, is dat niemand op het etiket let. Fabrikanten geven niet voor niets de samenstelling en wasadviezen aan. Als u daar geen rekening mee houdt, kan de donsjas gemakkelijk beschadigen.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de temperatuur. Een eenvoudige regel werkt: hoe hoger de temperatuur, hoe meer verontreinigingen kunnen worden verwijderd. Hoge temperaturen kunnen echter de stof of vulling beschadigen.

Welke wasmiddelen moet ik gebruiken?

Als u bepaalde merken niet aanbeveelt, volgen hier een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van wasmiddelen. In winkels vind je veel producten die bedoeld zijn voor het wassen van wollen producten en donsjassen.

Om te voorkomen dat er tijdens het wasproces pluisjes afrollen, kun je gewone tennisballen gebruiken. Hun vervanging zijn toermalijnbollen, die speciaal voor dergelijke gevallen zijn ontworpen. Gebruik bij het wassen geen synthetische poeders, omdat deze onaangename witte vlekken op het oppervlak kunnen achterlaten.

7 regels voor het wassen van een donsjack in een wasmachine

1. Alles moet beginnen met het voorbereiden van de jas. Je moet alle sloten sluiten, de jas binnenstebuiten keren, de riem, het bont en andere elementen losmaken. Tijdens het wasproces mag het donsjack niet aan de trommel blijven kleven, anders kan het scheuren of neemt de wasefficiëntie af.

2. Indien er sprake is van ernstige vlekken dienen deze eerst behandeld te worden met een schoonmaakmiddel of ander product. Het wasproces moet zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt.

3. Tennisballen of soortgelijke voorwerpen moeten altijd in de trommel bewaard worden. Ze vervullen een praktische functie en voorkomen dat pluisjes verloren gaan.

4. Op de wasmachine kunt u een van de modi selecteren: delicaat of handmatig. Ideaal als de machine is ontworpen voor het afwassen van producten.

5. Maximale temperatuur +30 graden. Als het hoger is, kan de pluis zijn basiseigenschappen verliezen.

6. Poeders moeten dienovereenkomstig worden geselecteerd.

7. Het is onaanvaardbaar om hoge snelheden te gebruiken bij het centrifugeren. Je moet het centrifugeren niet opgeven, omdat de pluisjes tijdens het wasproces een deel van het vocht moeten verwijderen. Als er niet wordt gecentrifugeerd, zullen de pluisjes tijdens het droogproces gaan klonteren.

Wat te doen als de pluisjes verloren zijn gegaan

Zelfs als u alle genoemde aanbevelingen opvolgt, is niemand immuun voor het feit dat de pluisjes niet in de war raken. Om de vulling terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm, moet je de jas in de wasmachine plaatsen en een paar tennisballen toevoegen, inclusief het centrifugeren. Ze moeten de pluisjes neerhalen en de vorm ervan herstellen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips