Hoe zich te ontdoen van koffievlekken op kleding: 5 beproefde methoden

Одежда

Koffievlekken op kleding zijn moeilijk te verwijderen met conventionele methoden.

Het is onaanvaardbaar om het wassen uit te stellen als de vlekken niet onmiddellijk worden verwijderd; ze kunnen voor altijd op de kleding blijven zitten. Daarom is het de moeite waard om 5 manieren te onthouden die u zullen helpen dergelijke verontreinigingen kwijt te raken.

Wasmiddel

Ervaren huisvrouwen hebben altijd gewone waszeep bij de hand. Er is een mening dat een dergelijke tool verouderd is en dat het geen zin heeft om deze te gebruiken, maar dit is een typische fout. Je kunt vrijwel elke vlek wegwassen met gewoon wasmiddel. De eerste methode: het gebied wordt meerdere keren ingezeept en met water gespoeld.

Als de vlekken oud zijn, kunt u de oplossing aanbrengen. Waszeep wordt geraspt en met kokend water gegoten. Nadat de oplossing warm is geworden, kan deze op het bevlekte gebied worden aangebracht. Een soortgelijke oplossing kan voor elke stof worden gebruikt.

Waterstof peroxide

Waterstofperoxide is een veelzijdig middel dat vele toepassingen kent. Als de vervuiling ernstig is, kun je, rekening houdend met de aard van de stof, een paar druppels alcohol toevoegen, omdat deze beschadigd kan raken.

Wijze van gebruik van waterstofperoxide: giet het product voorzichtig op de vlek, verwijder het met een schoon servet. Na 10 minuten moet het artikel worden gewassen of geweekt.

Bij het gebruik van waterstofperoxide moet iedereen zich ervan bewust zijn dat peroxide dingen lichter kan maken. Daarom is het logisch om het op witte of lichtgekleurde stoffen te gebruiken. Het is nog beter als je de reactie op iets soortgelijks controleert, omdat het kapot kan gaan.

Azijn

Azijn kan dergelijke vlekken verdragen, maar het gebruik ervan moet altijd op een verantwoorde manier gebeuren om de zaken niet te beschadigen. Toepassingsmethode:

  • Je kunt witte tafelazijn gebruiken zonder verschillende toevoegingen.
  • Waspoeder wordt in gelijke verhoudingen met frisdrank gemengd.
  • Frisdrank wordt gedoofd met azijn.

Het resulterende mengsel kan op de vlek worden aangebracht. Bewaar het mengsel niet langer dan 5 minuten, anders kunt u het artikel beschadigen.

Met deze methode is de eenvoudigste manier om je spijkerbroek schoon te maken en de staat ervan te herstellen.

Ammoniak

Toepassingstechnologie:

  • 50 ml ammoniak;
  • 350 ml kokend water;
  • 40 g geraspt wasmiddel.

Alle ingrediënten worden grondig gemengd. Het kokende water moet steil zijn, omdat de ingrediënten volledig moeten zijn opgelost.

Het mengsel kan worden gebruikt nadat het volledig is afgekoeld.

De oplossing wordt aangebracht met een penseel of wattenschijfje. Als het gewenste effect niet onmiddellijk wordt bereikt, kan de methode meerdere keren worden herhaald. Het is zinvol om ammoniak te gebruiken voor wollen stoffen of synthetische stoffen.

Citroenzuur

Citroenzuur is een risicovolle methode te noemen die alleen voor gekleurde dingen kan worden gebruikt. De vlek wordt bevochtigd met citroensap; je kunt ook een oplossing van citroenzuur bereiden. Gedurende 15 minuten op de vlek aanbrengen, daarna onmiddellijk afspoelen met warm water en laten weken. De procedure kan meerdere keren worden herhaald, maar het verhogen van de concentratie is onaanvaardbaar, omdat dit het item kan beschadigen.

Dingen om te onthouden

De reinigingsmethode is rechtstreeks afhankelijk van het type stof en de kleur ervan. In eerste instantie moet je de methode uitproberen op een onopvallend kledingstuk.

Het is heel gemakkelijk om een ​​artikel te beschadigen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips