Het maakt niet uit over wat voor soort handdoeken we het hebben – keuken- of badhanddoeken, het belangrijkste is dat veel huisvrouwen hun levensduur met hun eigen handen verkorten.
Dit komt door populaire misvattingen over het wassen van handdoeken, die huisvrouwen graag met elkaar delen.
Laten we proberen erachter te komen hoe we handdoeken correct kunnen wassen.
Misverstand nummer één: besparen op wasgoed
Deze dingen moeten vaak en regelmatig zonder angst worden gewassen. Dit is belangrijk voor het uiterlijk van het product, maar ook voor de gezondheid. Als een handdoek een week wacht om vervangen te worden, en vervolgens dezelfde hoeveelheid wasgoed in de wasmand, wordt het een thuis voor bacteriën, en dan zal het erg moeilijk zijn om vlekken te verwijderen.
Misvatting twee: lage temperaturen
In het licht van de recente wereldgebeurtenissen kun je steeds vaker aanbevelingen vinden over wassen op lage temperaturen en dat dit zelfs voor alles nuttig zou zijn (machine, wasgoed, budget, enz.). Als de fabrikant geen andere aanbevelingen heeft aangegeven, is wassen bij temperaturen onder de 60 graden tijd- en geldverspilling. Anders kun je niet omgaan met bacteriën en vlekken die op de handdoeken achterblijven.
Misvatting nummer drie: conditioner gebruiken
Sterker nog, na het wassen met dit product worden de handdoeken alleen maar stijver en zwaarder. Het hoopt zich op in de vezels van de stof, is moeilijk uit te spoelen en veroorzaakt vaak een slechte geur.
Misvatting vier: wasgoed sorteren
Handdoeken worden alleen samen gewassen met handdoeken van dezelfde kleur, materiaal enz. Anders worden dingen snel onbruikbaar.
Misvatting #5: Handdoeken schudden
Gewassen handdoeken moeten worden geschud voordat ze worden gedroogd. Een eenvoudige procedure helpt gekreukte stoffen recht te trekken en wasmiddelresten te verwijderen.